lunes, 19 de enero de 2009

Neu II

Tenia fred. En aquella casa sempre feia fred, no sabia ben bé perquè; malgrat que a fora estiguessin a cinc graus sota zero, se suposava que la calefacció el mantindria a una temperatura mínimament suportable. Però no. Allà sempre passava tot a l'inrevés. Quedà abstret, més enllà del vidre de la finestra, mirant la neu caure des d'altures incalculables. Li encantava la neu. Estimava (sí, estimava) aquella sensació quan enterres la mà nua sota un grapat de neu, quan els nervis se't congelen i ja no sents la mà, però la segueixes tenint. És com aturar el curs de la vida, només per un moment. Ja li havia passat més d'un cop, això; no amb la mà, amb persones que ell creia desaparegudes del mapa de les seves amistats, però que curiosament, no havien deixat de donar-li suport. I a l'inrevés també. Com les persones a les que se'ls amputa una part del cos, però continuen sentint-la un temps; la seva ment els hi diu que encara hi és. Però bé, això són coses de la vida sobre les quals ell no podia fer-hi res. Eren només sensacions, simples impulsos elèctrics a partir dels quals estava formada la vida. De vegades sensacions estranyes, desagradables. Però igualment, no podia renunciar-hi. Com tots aquells somnis que el turmentaven a les nits, somnis que quan despertava ja no recordava, però seguien fresques les emocions que aquests havien causat. Fresques i punyents.

Poc a poc, el paisatge esdevingué blanc, cobert de neu i fred. Com estimava allò... Com estimava la seva vida...Ell no era res sense la seva casa, el seu gos i el seu jardí, que a l'hivern es tenyia de blanc per després tornar al seu verd característic un cop arribada la primavera. Tot allò eren els seus petits flocs de neu, delicadíssims i inestables cristalls que constituïen la seva vida; un bell mosaic de llàgrimes congelades per la certesa de saber que res d'allò no duraria gaire. I era això el que el turmentava, que sabia que algun dia tot acabaria. Però al mateix temps, sentia que no podia desfer-se'n, s'hi sentia tan aferrat...

Passats els anys, quan la seva vida superà els 0 graus de temperatura, el seu gos morí, com era d'esperar, i a ell li compraren el terreny on estava edificada casa seva per fer-hi pisos. No recordava ja aquella tarda en la que tot allò que estimava, tots els seus desitjos es fongueren com la neu, deixant només unes minúscules gotes d'aigua, imperceptibles a l'ull d'una persona de la seva edat.

No recordava res, només neu, neu fonent-se eternament, efímera i fràgil. Només neu...

    

3 comentarios:

Anónimo dijo...

el hecho de qe la nieve se funda da igual, porqe de exo nada dura para siempre, pero esa sensacion de la mano en la fria nieve no te lo quita nadie. Todo viene a resumirse en "Carpe diem", aunqe el hecho de decirlo tanto yaa parece perder el sentido.. pero bueno.

Me a gustado mucho el texto de verdad.

Sara

Der Steppenwolf dijo...

Es el cuento cientifico, aunque de cientifico tiene poco jajaja

Anónimo dijo...

hahahhaha xdxd
ees mas cuento que cientifico si si..
xd